Festival lásky na prvního máje

Vydáno 09.04.2008 | autor: redakce

Festiválek Liebe Macht Frei proběhne 1. května v pražském klubu Modrá Vopice a bere si za cíl oslavit lásku, práci a vůli k životu.

Festival lásky na prvního máje Festival lásky na prvního máje

PHIL SHOENFELT & SOUTHERN CROSS (Praha-Londýn)
Phil Shoenfelt, básník, spisovatel a temný rock 'n' rollový nomád se svojí doprovodnou kapelou. Narozen ve Velké Británii, se skupinou hrající střídavě v Berlíně a Londýně, modlící se za svý "feťácký lásky" v ulicích New Yorku a zdomácnělý v Praze. Útoky gothického blues s postpunkovým aroma v podání chlápka, který v minulosti spolukoncertoval s takovými legendami, jako jsou třeba The Fall, Suicide či samotní The Clash.

PLEASE THE TREES (Tábor-Praha)
Letmé setkání na Babím létě v Bohnicích, jeden šťastně zatoulaný demáč a ostrá zkouška přímo před chicagskými Dianogah, to jsou tři zásadní okamžiky, předcházející existenci na tuzemské scéně zcela osamoceného hudebního tvaru jménem Please The Trees. Už zhruba rok v něm nachází společnou řeč dvě čtvrtiny ambientně-kytarových snivců Some Other Place, charismatický solitér Václav Havelka ze selFbrush a členové dalších táborských formací Ladies Swim a Waawe.



RÁNY TĚLA-THE BODYWOUNDS (Praha)
Legendární pražská postpunková formace ovlivněná blues, country nebo psychedelickým discem se vrací. Všichni členové dnes již působí v dalších kapelách (Kill the Dandies!, Stargazer atd.), aby se čas od času sešli na pověstných destruktivních sessions.

THE RITCHIE SUCCESS (Praha)
Performerské schopnosti herce švýcarského původu Phillipa Schenkera a jeho skandovaný zpěv v němčině definují zvuk skupiny, který zahrnuje vlivy diska 80. let, psychedelii, trip hop, industriální sound a diktátorský groove. Temná pulsující hudba The Ritchie Success okouzluje svou naléhavostí a v hypnotických rytmech prosvítají až nečekaně průzračné melodie.

Dále na festivalu Liebe Macht Frei zahrají jihočeští Take Death a plzeňští Climatizado.

zavřít