Vítěz MP3 parády na Benátské noci

Vydáno 09.04.2008 | autor: redakce

Jablonecká rocková sestava Bay-Bay se na podzim přihlásila do soutěže talentovaných kapel Gambrinus MP3 paráda. Vyhrála, a tudíž si v červenci zahraje na festivalu Benátská noc.

Vítěz MP3 parády na Benátské noci Vítěz MP3 parády na Benátské noci

Jejich skladba Maniaci se postupně probojovala do finále, kde získala nejvíce hlasů a postarala se tak skupině o hlavní cenu – nahrávání skladeb v profesionálním studiu a vystoupení na hlavním pódiu festivalu Benátská noc, jehož 16. ročník se letos koná v termínu od 25. do 27. července na Malé Skále.
Pětičlenná severočeská kapela Bay-Bay, jejíž název byl dle muzikantů inspirován stejnojmenným filipínským městečkem, získala od svých fanoušků ve finále Gambrinus MP3 parády celkem 21 222 hlasů.



Hlavní cenou pro nejúspěšnější kapelu je osmidenní pobyt v profesionálním nahrávacím studiu, kde si skupina bude moci natočit své CD. Vítěznou skladbu navíc zařadí do svého programu i rádio Fajn Rock Music. Podobně zajímavá odměna čeká i na v pořadí druhou, třetí a čtvrtou hudební partičku. Kapelám Rygol, Vidock a Altracent bude na Benátské noci patřit Gambrinus scéna.

Gambrinus MP3 paráda je projekt zaměřený na podporu zatím méně známých hudebních skupin a vznikl v loňském roce. „U zrodu Gambrinus MP3 parády byla myšlenka dát prostor méně známým hudebním talentům a nabídnout tak fanouškům piva Gambrinus zajímavou, novou muziku,“ říká Magda Pančochová, Junior Brand Manager značky Gambrinus.
zavřít