Ska-funkoví Fishbone již ve středu

Vydáno 14.04.2008 | autor: redakce

Americká kapela Fishbone, která proslula spojením ska, funku, punku, reggae a rocku do energického celku, vystoupí již ve středu 16. dubna v pražském klubu Retro Music Hall.

Ska-funkoví Fishbone již ve středu Ska-funkoví Fishbone již ve středu

Fishbone založil roce 1979 v ghettech Los Angeles Angelo Moore spolu s dalšími místními hudebníky. O začátcích kapely říká: „Ze začátku jsme hráli coververze kapel jako Bootsy, Rick James nebo Led Zeppellin. Chodili jsme domů k mamince našeho baskytaristy Norwooda a v ložnici jsme bubnovali na cokoliv, co přišlo pod ruku – pánve nebo hrnce.

Sám Norwood dodává: „Nejdříve jsme se scházeli o víkendech, pak každý den. Kapela měla i jiná jména před Fishbone, například Megatron. Díky němu nás zvali na koncerty s heavy metalovými kapelami. Když jsme spustili ska a funk, ti vlasáči na nás koukali a ptali se, co tam sakra děláme?



Fishbone se svým hyperaktivním zpěvákem a saxofonistou Angelo Moorem, alias Dr. Mad Vibem, jsou veteráni světové hudební scény. Svůj věhlas si získali především divokými, frenetickými koncerty plnými pulsujících rytmů. Díky svým koncertním kvalitám byli často vybíráni jako předskokani ke slavnějším kapelám – ať už to byli Beastie Boys či Red Hot Chili Peppers.

Vystoupení v Praze je součástí evropského turné k jejich zatím poslední desce Still Stuck In Your Throat. Fishbone hráli v České republice několikrát s velkým úspěchem, mimo jiné na festivalu United Islands v roce 2006. Jako předkapela zahrají čeští Pub Animals.
zavřít