Tankian si přiveze texaské rockery

Vydáno 30.04.2008 | autor: redakce

Serj Tankian, zpěvák System Of A Down, zavítá poprvé do České republiky 5.června a jako support si přiveze texaskou rockovou kapelu Fair To Midland.

Tankian si přiveze texaské rockery Tankian si přiveze texaské rockery

Fair to Midland pocházejí z tichého farmářského městečka Sulphur Springs v Texasu, „kde jsou na sebe lidé stále uctiví a dbají na slušné vychování,“ jak podotýká slogan v místním turistickém průvodci. Přesto právě oni jsou jednou z nejvýraznějších kapel v Texasu. Zpěvák Darroh Sudderth, který ve skupině působí po boku kytaristy Cliffa Campbella, bubeníka Bretta Stowersa, baskytaristy Jona Dickena a klávesisty / hráče na elektronické mašinky Matta Langleyho, podotýká, že neobvyklost zároveň dodává kapele vnitřní sílu.



Hudební vkus každého z nás je úplně jiný,“ začíná vysvětlovat Sudderth, „a všechny naše písničky jsou takovým průsečíkem mezi tím, co všechno rádi posloucháme. Myslím si, že už tím se lišíme od většiny ostatních dnešních kapel.“ V hudbě Fair to Midland se snoubí hard-rock s art-rockem, prošpikovaným vzletnými vokály, virtuózní hrou na kytaru, alegorickými texty, hybnou rytmikou a spletitými klávesami.

Kam až může proudit vědomí Fair to Midland, si můžete ověřit na jejich první desce Fables From a Mayfly, která vloni vyšla na labelech Universal Republic a Serjical Strike.
zavřít