The Gutter Twins konečně v Česku

Vydáno 05.06.2008 | autor: redakce

21. srpna se v pražské Akropoli uskuteční zřejmě nejzásadnější koncert tohoto roku. Vystoupí zde The Gutter Twins, což je společný projekt Marka Lanegana z kapely Screaming Trees a Grega Dulliho z The Afghan Whigs.

The Gutter Twins konečně v Česku The Gutter Twins konečně v Česku

Dva temní andělé amerického alternativního rocku a dlouholetí přátelé Mark Lanegan a Greg Dulli představili projekt The Gutter Twins již v roce 2003, ale na jejich první album se čekalo téměř pět let. Album Saturnalia, jež vyšlo letos v březnu na labelu Sub Pop, je jednou z nejoceňovanějších kolekcí letošního roku. Snoubí se na něm Dulliho záliba v soulu a r’n’b s Laneganovým psychotickým blues a jejich koncerty jsou nevídanou explozí divoce temné energie.



Dva zpěváci, dva mikrofony, dva různé světy. Živelný Greg Dulli se svým exponovaným soulovým projevem a vedle něj naprosto nehybná vysoká postava Marka Lanegana, který své party deklamuje se zdánlivým nezájmem a tváří se jakoby do nášeho světa vlastně nepatřil. The Gutter Twins se záhy přiřadili k nejvyhledávanějším koncertním atrakcím letošní sezóny. Těšíme se.

Poslechněte si ukázky z jejich vystoupení zde a zde.

www.myspace.com/theguttertwins
zavřít