Lou Rhodes vystoupí na Colours

Vydáno 12.06.2008 | autor: redakce

Lou Rhodes, zpěvačka, kytaristka a členka formace Lamb, je jedno z posledních zahraničních jmen potvrzených pro letošní ročník festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční 10 až 13. července.

Lou Rhodes vystoupí na Colours Lou Rhodes vystoupí na Colours

Když předloni vydala Lou Rhodes folkově laděné album Beloved One, nastalo v táboře fanoušků milované skupiny Lamb zděšení. Sofistikovaná elektronika byla ta tam a nic nenasvědčovalo tomu, že by se ještě někdy měla vrátit.

Lou Rhodes k tomu řekla: „Vrátila jsem se nazpět domů. Do matčina folkového klubu kde jsem vyrostla a navíc, když pozorně posloucháte skladby Lamb, zjistíte, že to jsou vlastně folkové záležitosti“.



A proč Lamb opustila? „Stále víc a víc mě ta elektronika frustrovala. Toužila jsem po akustickém zvuku, tradičních nástrojích. A také po vlastní desce, která by zněla úplně jednoduše. Vezměte si, že album Lamb jsme třeba natáčeli tři roky. Samé složité programování. Beloved One jsem měla hotové za tři týdny. Je to fantastické po těch letech dělat akustickou hudbu, když ty písničky mají navíc možnost volně dýchat. Nejsem žádné rock´n´rollové kuřátko“

Lou Rhodes můžeme poprvé v ČR slyšet na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava.

www.colours.cz
zavřít