Nová deska Coldplay ovládla svět

Vydáno 26.06.2008 | autor: redakce

Coldplay prodali za první den v Americe 316 000 kopií a mají plně v otěžích i prodejnost ve Velké Británii. Desce Viva La Vida Or Death And All His Friends se ale vede dobře i v České republice.

Nová deska Coldplay ovládla svět Nová deska Coldplay ovládla svět

Jen za první den prodali v Americe 316 000 kopií své nové desky, po prvním týdnu se počítadlo zastavilo na 721 000 prodaných nosičích. Coldplay jsou tak první britskou kapelou po více než deseti letech, která svou deskou vévodí americkému albovému žebříčku. Z celkového počtu prodaných alb v Americe se 288 000 kusů navíc prodalo na internetu, čímž Viva La Vida Or Death And All His Friends prolomilo i rekord nejrychleji prodávaného digitálního alba všech dob, který doposud držel Jack Johnson s deskou Sleep Through The Static.



Zlatou příčku albové hitparády hlásí v prvním týdnu prodeje alba Viva La Vida Or Death And All His Friends prozatím ještě Belgie, Holandsko, Indie, Irsko, Libanon, Norsko, Singapur, Jižní Korea, Švédsko nebo třeba i Taiwan. V České republice jsou Coldplay v prvním týdnu od vydání nejprodávanějším zahraničním umělcem.

Nenechte si ujít exkluzivní rozhovor v REPORTU 7-8/08, jediný, který Coldplay poskytli pro Českou a Slovenskou republiku!
zavřít