Conor Oberst vystoupí v Praze

Vydáno 27.06.2008 | autor: redakce

Conor Oberst z indie folk-rockové formace Bright Eyes vystoupí 10. září v Roxy s doprovodnou kapelou Mystic Valley Band. V Praze představí své nové album.

Conor Oberst vystoupí v Praze Conor Oberst vystoupí v Praze

Cesta Conora ke kapele Bright Eyes nebyla nikterak jednoduchá, Oberst do té doby zformoval a poté opustil několik hudebních projektů (Norman Bailer alias The Faint, Commander Venus, Park Ave., Desaparecidos). V těchto skupinách vystřídal mnoho hudebních nástrojů i stylů - zatímco posledně jmenovanou kapelu můžeme zařadit mezi punk rock, druhá deska projektu Commander Venus je dokonce považovaná za jedno z prvních alb ve stylu emo.V Bright Eyes se Conor ovšem věnuje poklidnější hudbě, která má blíže k poetice Boba Dylana, Neila Younga a Leonarda Cohena než k punkové divokosti nebo zachmuřené náladě emo.



Bright Eyes se dali dohromady již koncem devadesátých let, skutečný úspěch však přišel až v roce 2002, kdy se alba Lifted prodalo přes čtvrt milionu kusů. Důležitým mezníkem bylo také turné Vote for Change o dva roky později, kdy skupina hrála na podporu prezidentského kandidáta Johna Kerryho po boku Bruce Springsteena a R.E.M.

Minulý podzim se Conor Oberst rozhodl udělat další změnu a výsledkem je jeho nové album za doprovodu skupiny Mystic Valley Band. Deska se jmenuje jednoduše Conor Oberst, vznikala přes zimu v Mexico City a nyní už s ní kapela objíždí svět. V pražské Roxy ji můžete slyšet 10. září.

zavřít