MadFinger pokřtí v Akropoli album

Vydáno 15.07.2008 | autor: redakce

Jazzová skupina MadFinger přichází s novým albem, které může oslovit i náročnější posluchače populární hudby. Křest CD proběhne 6. září v pražském Paláci Akropolis.

MadFinger pokřtí v Akropoli album MadFinger pokřtí v Akropoli album

„Je to skvělé! Splnili jsme si sen natočit desku tak, aby zněla, jak si skutečně představujeme,“ říká zpěvačka a autorka většiny textů Markéta Foukalová. Jejího talentu využívají ke spolupráci například Michal Pavlíček či Kamil Střihavka. Nové album Secret Message vychází u vydavatelství ARTA Records, které se zabývá především klasickou a jazzovou hudbou. Přesah do oblasti popmusic je zde však zřejmý a instrumentálně i aranžérsky náročné skladby tak zpřístupňuje širšímu publiku.



Producent alba a baskytarista MadFinger Radim Genčev k tomu dodává: „Měli jsme šťastnou ruku při výběru hostů (Vojta Dyk, Miroslav Hloucal, Leona Prokopcová, Tomáš Brožek, Nironic, Radim Vychopeň). Vsadili jsme na absolutní muzikantskou svobodu a celkově to vyšlo báječně.“ Deska vznikala za pomoci zvukových mistrů Lukáše Martínka a Tomáše Kozelky. Autorsky se na ní podílejí všichni členové skupiny, co se hudby týče. Texty kromě Markéty Foukalové přispěli Ted Whang a Jitka Srbová.

www.myspace.com/madfinger
zavřít