Leonard Cohen zahraje v Praze

Vydáno 21.07.2008 | autor: redakce

Leonard Cohen pokračuje v rozjetém světovém turné a nahrazuje posunutá data koncertů. V Praze se legendární kanadský písničkář zastaví 27. září.

Leonard Cohen zahraje v Praze Leonard Cohen zahraje v Praze

Kanadský písničkář Leonard Cohen před časem oznámil, že poprvé po 15 letech vyjede v létě na světové turné. První koncert odehrál 6. června v Torontu, z domovské Kanady se poté přesunul do Evropy, kde zahrál mimo jiné na slavném rockovém festivalu v Glastonbury. Česká republika má tu čest přivítat jednu z největších hudebních legend 27. září, kdy Leonard Cohen vystoupí v Areně HC Sparta Praha.



"Pro mnoho lidí bude tohle turné jedinou příležitostí v životě vidět legendu jménem Leonard Cohen," říká Rob Hallett ze společnosti AEG Live, která turné produkuje. Montrealský rodák, označovaný za kanadského Dylana, začínal jako básník a spisovatel, než ve druhé polovině 60. let přesedlal na hudbu. V roce 1967 vydal své debutové album Songs of Leonard Cohen, které obsahuje i jednu z jeho nejslavnějších písní Suzanne.

Jeho dalšími velkými hity se staly skladby Hallelujah, Sisters of Mercy nebo Bird on a Wire. Jeho písně přejímali i jiní slavní umělci, například skupina R.E.M. nebo Sheryl Crow, Billy Joel a Elton John. Kdysi vyhlášený proutník zavrhl v 90. letech načas všechny světské požitky a na pět let se zavřel v zen-buddhistickém klášteře v horách jižní Kalifornie, konkrétně v Mt. Baldy, kde se věnoval meditacím. Poté se znovu vrátil k hudbě.
zavřít