Sweet: králové glam-rocku zpět v ČR

Vydáno 22.07.2008 | autor: redakce

Legendární glam-rocková formace, která patřila zejména v 70. letech k hvězdám světové hudební scény, se vrací do České republiky. V Kunovicích zahraje 24. října.

Sweet: králové glam-rocku zpět v ČR Sweet: králové glam-rocku zpět v ČR

Britská skupina the Sweet vznikla počátkem roku 1968 pod tehdejším názvem Sweetshop. U jejího vzniku stáli muzikanti Brian Connolly, Mick Tucker, Steve Priest a Frank Torpey. První vystoupení kvartet absolvoval v únoru 1968. V roce 1970 vstupuje do kapely její současný lídr Andy Scott a název souboru se zkracuje na the Sweet. "Sladká" čtveřice v 70. letech spolupracuje se slavnou a úspěšnou dvojicí "hitotepců" - Nicky Chinnem a Mike Chapmanem.



Z této doby pocházejí největší hity kapely jako Funny Funny, Little Willy, Wig-Wam Bam, Ballroom Blitz a zejména Blockbuster. Od léta 1974 se formace snažila osamostatnit a hrát také vlastní tvorbu. Ta zaznamenala úspěch až na jaře 1975 například se singlem Fox on the Run, jenž se dostal do Top Ten britské hitparády. Dnes vede the Sweet Andy Scott a na jejich koncertech lze slyšet průřez kompletní tvorbou za celou dobu její existence.

zavřít