John Dahlbäck míří na Mácháč

Vydáno 20.08.2008 | autor: redakce

Je označován za nejaktivnějšího skladatele na světové taneční scéně. Třiadvacetiletý John Dahlbäck vydal čtvrté album Winners & Fools letos na jaře a nejen z něj zahraje 22. srpna na Mácháči.

John Dahlbäck míří na Mácháč John Dahlbäck míří na Mácháč

Mladý Švéd John Dahlbäck budí na světové elektronické scéně obdiv. John debutoval v únoru 2002 skladbou Night Flash na výběru Sampler EP1 u švédské Route 33 (RTT006). Vzápětí přijal nabídku labelu Deep4Life a ještě v dubnu 2002 tam vyšla Music so Sweet. Zorientovat se v kompletní diskografii Johna Dahlbäcka je skutečný oříšek i pro jeho skalní fanoušky. Dosud vydal čtyři alba: Man from the Fall (Systematic 2005), Shades of a Shadow (Little Angel 2005), At the Gun Show (Pickadoll 2006) a poslední Winners&Fools.



Vedle toho se může pochlubit bilancí více než padesáti singlů a téměř padesáti remixů pro Alexandra Kowalskiho, Mark O'Sullivana, Magik Johnsona, Psycho Radio a řadu dalších. Vysokou frekvencí vydávaných desek s žánrovým rozpětím od deep house přes house, tech-house, electro, minimal až po techno se John zapsal do povědomí širokého spektra posluchačů i odborné kritiky.

Jeho aktuální zvuk uslyší návštěvníci hudebního festivalu Mácháč, kde 22. srpna Dahlbäck vystoupí na hlavní scéně.
zavřít