Vladimír Mišík: DVD je na světě

Vydáno 01.09.2008 | autor: redakce

Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností českého rocku již od 60. let. Jako pocta mu vychází 2DVD se záznamem loňského koncertu. Ukázku v podobě legendární Variace na renesanční téma najdete na CD Soundczech 20 u nového REPORTU.

Vladimír Mišík: DVD je na světě Vladimír Mišík: DVD je na světě

Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí. Vladimír Mišík se svojí kapelou ETC a celou řadou hostů absolvoval v roce 2007 turné k oslavě svých 60. narozenin. Vyvrcholením byl koncert 6. června 2007 v pražském divadle Archa. Přes tři hodiny trvající koncert byl vlastně velkým poděkováním „Legendě“ (jak je Vladimír Mišík často svými kolegy nazýván) za to, co pro českou hudbu během své dlouhé kariéry udělal.



Mezi gratulanty se objevili jak jeho někdejší spoluhráči, tak i lidé, kteří chtěli Vladimírovi vzdát hold. Na podiu se tak vystřídali Buty, Marek Eben, Radim Hladík & Blue Effect, Miro Žbirka, Dan Bárta, Roman Dragoun, František Segrado, Vlasta Třešňák, Vladimír Merta, Michal Prokop, Karel Holas, Guma Kulhánek, Standa Kubeš, Honza Kolář, „Olin“ Nejezchleba a celá řada dalších.

Tento koncert byl zaznamenán a 1. září vychází dlouho očekávané 2 DVD a 2 CD. Křest DVD proběhne 11. září za účasti mnoha hostů v Paláci Akropolis. Na ukázky z DVD se můžete podívat ZDE.

www.vladimirmisik.cz
zavřít