The Residents se vrací do Prahy

Vydáno 22.09.2008 | autor: redakce

Kultovní kapela The Residents se vrací po pěti letech do České republiky. V pražském klubu Palác Akropolis představí své nové album The Bunny Boy.

The Residents se vrací do Prahy The Residents se vrací do Prahy

The Residents jsou například označováni za autory prvního videoklipu v hudebních dějinách, jejich dílo je dnes součástí sbírek Muzea moderního umění v New Yorku, jako jedni z prvních také přišli s propracovaným CD-romem (Freak Show). Skupina absolutně tají svoji identitu. Používá ve světě showbusinessu jedinečný image v podobě masek obrovské oční bulvy nesoucí cylindr. Dodnes se nikomu nepodařilo zjistit, kdo vlastně se za oční bulvou skrývá.



Kapela patří ke světové špičce, přestože nebyla nucena v minulosti udělat jediný rozhovor a ani v jednom z hudebních časopisů se neobjevilo foto kteréhokoliv z členů. V minulosti režírovali The Residents v Praze multimediální divadelní představení The Freak Show (Divadlo Archa, 1995) a posléze v roce 1999 absolvovali v Divadle Archa tři živé koncerty. V září 2003 v Praze vystupovali naposledy. Letos se opět za přísného utajení přijedou tito v podstatě neexistující muzikanti ukázat do Prahy a živě představí materiál ze své nové desky The Bunny Boy.
zavřít