Fixa a Horkýže Slíže hrají studentům

Vydáno 29.09.2008 | autor: redakce

Hlavním lákadlem jubilejního desátého ročníku hudebního putovního festivalu Gaudeamus Igitur jsou slovenští Horkýže Slíže a oblíbená koncertní parta Vypsaná fiXa.

Fixa a Horkýže Slíže hrají studentům Fixa a Horkýže Slíže hrají studentům

Putovní série hudebních festivalů Gaudeamus Igitur Made in Gambrinus 2008 odstartovala ve čtvrtek 25. září v Plzni na náměstí Republiky. Poté se postupně představí v dalších osmi univerzitních městech České republiky, poslední zastávka je 16. října v Praze na Výstavišti. Festivaly slaví pravidelně na přelomu září a října zahájení nového akademického roku.



Festival je přístupný a určený i široké veřejnosti, nejen vysokoškolákům. To, že univerzity ožívají a že jsou pro daný region významné, chceme připomenout všem,“ říká k filosofii turné Martina Ptáčková z pořádající agentury. To dokládají i místa konání jednotlivých festivalových dní, mezi nimiž nechybí městská náměstí, pardubické koupaliště Cihelna nebo pražské Výstaviště. „Letos máme vedle tradiční oslavy ještě jednu motivaci. Slavíme desátý ročník festivalu, takže si to všichni chceme pořádně užít,“ doplňuje Ptáčková.

Na všech akcích vystoupí na hlavním pódiu slovenská kapela Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa a dále Semtex a Another Way. Dramaturgickou novinkou festivalu je, že v každém městě se svým fanouškům představí i jedna místní skupina.

www.gaudeamus-igitur.cz
zavřít