Tata Bojs natáčeli s Ahn Triem

Vydáno 09.10.2008 | autor: redakce

Výsledkem spolupráce je album nazvané smetana, na kterém naleznete nově zaranžované největší hity chlapců z Hanspaulsky.

Tata Bojs natáčeli s Ahn Triem Tata Bojs natáčeli s Ahn Triem

První kontakty mezi Ahn Triem a Tata Bojs sahají až někdy do roku 2003, ale  první veřejné vystoupení společného projektu se uskutečnilo až v roce 2006 při vyhlášení výročních cen Akademie populární hudby Anděl 2005, kde představili originální verzí hitu Attention Aux Hommes!. V té době se ještě uvažovalo, že spojení obou těles  bude pouze v koncertní podobě, ale po vzájemné dohodě se Tata Bojs a Ahn Trio shodli, že by byla velká škoda nezaznamenat tento pro obě strany výjimečný projekt i studiově.



Už samotný název alba smetana (psáno  skutečně s malým „s“)  napovídá, že půjde o jakýsi výběr toho nejlepšího, co Tata Bojs za svých dvacet let existence složili. Tata Bojs k názvu desky dodávají: „…slízli jsme smetanu ze všech našich desek a ještě při tom vzdáváme hold velkému českému skladateli, od kterého si už léta půjčujeme úryvek z jeho Mé vlasti.“

Při výběru čtrnácti skladeb také dávali důraz na pestrost a náladovou různost jednotlivých písní. Tu chtěli ještě více podpořit odlišností aranží všech skladeb a naprostou absencí elektroniky. „Je to vlastně takový živý studiový záznam šesti akustických nástrojů a zpěvu,“ říká Milan Cais.
zavřít