Wednesday 13: hororová jízda

Vydáno 28.10.2008 | autor: redakce

Wednesday 13 zahrají v sobotu 8. listopadu v pražském klubu Rock Café a nabídnou hororovou atmosféru plné punk-rockových melodií.

Wednesday 13: hororová jízda Wednesday 13: hororová jízda

Wednesday 13 není pouze jméno hlavní hvězdy středečního večera, nýbrž také pseudonym duchovního otce celého projektu, Josepha Poola. Ten se svého občanského jména dávno vzdal a mezi živými i mrtvými je znám jako Wednesday. Od člověka, který v kolonce povolání udává “motherfucker”, spoluvytváří komiks s názvem Thirteen Dead Kids a jehož velkým vzorem je Alice Cooper, snad ani nemůžete očekávat nic „normálního“. Velmi proslavený je také další jeho projekt s názvem Murderdolls, ve kterém mj. hraje na kytaru bubeník Slipknot Joey Jordison.

Nesnáším, když mi někdo cokoliv nakazuje, taky proto jsem nikdy nechodil do kostela,“ říká Wednesday. „Pro mě vždy byla hudba únikem z reálného života. Kdykoliv jsem měl nějaký problém, šel jsem domů, vzal kytaru a vypustil ze sebe hraním všechny ty běsy.“ První vizitkou W 13 bylo album Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead, které katapultovalo kapelu z potemnělých hřbitovů do koncertních síní po celém světě. Následovaly v rychlé sledu vydané desky Fang Bang, Skeletons, Bloodwork a živák Fuck It, We’ll Do It Live.

Z kapely Wednesda 13 se během velmi krátké doby stal jeden z nejvýznamnějších představitelů hudebního stylu, kterému v minulosti vyšlapal cestičku Marilyn Manson a v současnosti ho svým způsobem zosobňují třeba The Misfits nebo My Chemical Romance.

zavřít