James Cotton na festivalu Blues Alive

Vydáno 02.11.2008 | autor: redakce

Třináctý ročník festivalu Blues Alive, který proběhne ve dnech 13. až 16. listopadu v moravském Šumperku a polském Chorzówě, nabídne vystoupení Jamese Cottona, Curtise Salgada, Sue Foley a mnoha dalších.

James Cotton na festivalu Blues Alive James Cotton na festivalu Blues Alive

James Cotton je hráč na foukací harmoniku, pamětník nejlepších let chicagského blues a dlouholetý spoluhráč Muddyho Waterse i Howlin´ Wolfa, který ani se sedmi křížky na krku neztratil nic ze svých hráčských kvalit. Neméně výraznou osobností v harmonikářském ranku je další Američan Curtis Salgado, proslulý kromě vlastní soulové tvorby také svou minulostí iniciátora kultu, který dodnes přežívá kolem filmu a skupiny Blues Brothers.

 


Dalším velmi zajímavým vystupujícím je kanadská zpěvačka a kytaristka Sue Foley. Držitelka mnoha hudebních cen a velká propagátorka ženského pohledu na bluesovou hudbu přijíždí do Šumperka přímo z nejvýznamnějšího evropského bluesového festivalu ve švýcarském Luzernu. Na festivalu Blues Alive dále zahrají: Wanda Johnson, Trevor Hansbury a Thomas Schied, Lipa-Andršt Blues Band, Energit, Michal Prokop, Jan Hrubý, Radim Hladík, Michal Pavlíček a mnoho dalších.

zavřít