Glastonbury 2008: zisk ani penny

Vydáno 02.11.2008 | autor: redakce

Michael Eavis, hlavní organizátor Glastonbury, prozradil, že festival poprvé za 39 let své existence nic nevydělal. Všechny výnosy pouze pokryly náklady.

Glastonbury 2008: zisk ani penny Glastonbury 2008: zisk ani penny

Organizátoři tento fakt přičítají obecnému nárůstu cen. Michael Eavis pro BBC řekl: „Letos to bylo komplikované, protože celkové náklady byly nejvyšší v historii festivalu. Jen za naftu pro dieselové generátory jsme zaplatili o 200 tisíc liber víc než loni. A ceny ostatních věcí také podražily.

 

 

„Pořádat festival Glastonbury nyní stojí 22 milionů liber, což je hodně peněz. Infrastruktura, oplocení, cesty, voda, stany, management, bezpečnost, policie a tak dále. Aby se vše bez problémů zaplatilo, měli bychom každý rok prodat všechny stupenky,“ Letos však po dlouhé době festival Glastonbury vyprodaný nebyl. Eavis k tomu dodává: „I tak se nám letos podařilo vydělat nezbytný jeden milion pro charitu, jenže nás již nic nezbylo. Znamená to mimo jiné žádné peníze na investice do příštích let. Jsem si však jistý, že s kapelami, které plánujeme pro další ročník, prodáme všechny vstupenky.“

zdroj: NME

 

zavřít