Räka Akkä - HOROR POP

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Do redakce se nám dostala zajímavá nahrávka staronové kapely s tajuplným názvem Räka Akkä. Nabízíme vám nejen základní informace o skupine, ale také její skladbu se slibným názvem Horror Dancers.

Räka Akkä  - HOROR POP Räka Akkä - HOROR POP


Räka Akkä

Titulní píseň: Horror Dancers
Text: Radim Salač
Hudba: Richard Urdabaev & Räka Akkä
Nahráno ve studiu Filipa Hendrycha v Liberci, říjen 2003
Produkce: Räka Akkä

Räka Akkä jsou:

Radim Salač – zpěv
Richard Urdabaev – kytary, zpěv
Roman Bartoš – basová kytara
Marcel Náhlovský – bicí, klávesy

Kapela vznikla v lednu roku 2003, ačkoliv její počátky sahájí až do raných devadesátých let. V té době působili jednotliví členové v libereckých seskupeních IZV, The PH.E. nebo Pivní Máj. Marcel Náhlovský působil na přelomu milenia také v projektu Alfredo Schluntzcki, který byl tvořen legendami českého undergroundu – Alfrédem Michlem (DG-307, Umělá hmota), Jiřím Kabešem (The Plastic People Of The Universe) a Martinem Schulzem.

Za dobu své existence dala kapela vzniknout hned dvěma osobitým stylům. Tím prvním byl v letech 92-94 LBC City Sloughter House Music a v tom letošním je nový sound kapely označován jako Horror Pop.

Räka Akkä má za sebou několik vystoupení, z nichž nejúspěšnější proběhlo na začátku října v pražském klubu Rock Café. Na jaře příštího roku je naplánována koncertní šňůra ve Velké Británii.

K titulní písni “Horror Dancers Do Not Betray Their Own Blood” (Horroroví tanečníci nikdy nezrazují vlastní krev) nyní připravuje video klip pod vedením scénáristy a režiséra Marka Vopelky. Materiál by měl být dokončen do konce letošního roku.

Píseň Horror Dancers ke ztažení...

www.rakaakka.com
zavřít