Tommy Emmanuel již zítra v Praze

Vydáno 20.11.2008 | autor: redakce

Australský kytarista Tommy Emmanuel vystoupí v pátek 21. listopadu v pražském Kongresovém sále, kde odstartuje festival Kytara napříč žánry.

Tommy Emmanuel již zítra v Praze Tommy Emmanuel již zítra v Praze

Koncertně jej zde doprovodí čtyři mladé dámy ze smyčcového tělesa The Eve Quartet Prague. „Uvést na jednom podiu kytarovou legendu s nastupující mladou hudební generací a  prezentovat tak současně protipól mužského a ženského přístupu k hudbě, je možná odvážným dramaturgickým záměrem, ale věříme, že pro diváky to bude znamenat fascinující zážitek,“ říká dramaturg Stanislav Barek. Hostem večera bude navíc americký bluesový kytarista Steve White, proslavený svými originálními koncerty The-One-Man-Blues-Orchestra.

 

 

„White nás oslovil s žádostí zahrát si spolu s Emmanuelem několik písní a my tento nápad rádi podpoříme. Oba hudebníci se žánrově vhodně doplňují a jejich koncerty jsou divácky velmi oblíbené,“ doplňuje Barek. Emmanuel v Praze zakotví na svém celoevropském turné a následně z Prahy odjede do Košic, kde turné zakončí. Českým divákům se ještě den před pražským koncertem představí v dlouhém interview dne 20. listopadu od 19 hodin v rámci Scénických rozhovorů ve Švandově divadle.

 

zavřít