Hardrock podle Jorna Landeho

Vydáno 24.11.2008 | autor: redakce

Hardrockový zpěvák Jorn Lande odehraje 27. listopadu v pražském Exit Chmelnice svůj první samostatný koncert v České republice v rámci celoevropské tour s názvem Lonely Are The Brave Tour 2008.

Hardrock podle Jorna Landeho Hardrock podle Jorna Landeho

Čtyřicetiletý Nor Lande navazuje svým nezaměnitelným pěveckým výrazem na ty nejlepší světové hardrockové slavíky let sedmdesátých a osmdesátých. V odborných kruzích dlouhodobě respektovaný vokalista získává obdiv širší posluchačské obce ale až po svém nástupu do metalové kapely Masterplan. Nové fanoušky přinese Landemu jeho letošní angažmá v rockové opeře Avantasia. Při živých koncertech tohoto mediálně protěžovaného projektu vždy pak nejméně o třídu převyšuje další zúčastněné vokalisty.

Jorn je i vyhledávaným studiovým vokalistou, hostuje například na albu Blood On The Highway "uriáše" Kena Hensleyho. V červnu vydané aktuální (celkově již páté) studiové album Jorna Landeho s názvem Lonely Are The Brave se pohybuje opět v intencích starého dobrého klasického hardrocku. Osu podzimního koncertního playlistu tvoří písně z Landeho sólových desek, nebudou ale chybět ani písně z debutu Masterplan i přídavkové coververze skupin Whitesnake, Dio či Rainbow.

zavřít