The Prostitutes: koncert v rádiu

Vydáno 24.11.2008 | autor: redakce

The Prostitutes zahrají 29. listopadu na tradičním večeru Radia Wave v karlínském Studiu A. Poslouchat můžete v teple domova nebo přímo v rádiu.

The Prostitutes: koncert v rádiu The Prostitutes: koncert v rádiu

Je to určitě první live session v přímém přenosu v rádiu. Už jsme ale hráli v jednom pořadu České televize a některá naše vystoupení na festivalech byla přenášena živě na internet,“ říká jeden z hlavních členů skupiny Martin Přikryl. The Prostitutes se dali dohromady na podzim roku 2004. Jejich velkou předností je zpěvák Adrian, který pochází z britského Newcastlu. V písních můžete narazit na sympatie k britské new wave 80. let, která si v neo-formě razí cestu na pódia i v současnosti. K takovým patří například newyorští The Strokes, Yeah Yeah Yeahs či The Killers.

Do studia v Karlíně pojedeme obrazně přímo ze studia, kde teď točíme desku. Momentálně pracujeme doma. Za týden se ale přesouváme do velkého nahrávacího studia a pak se zase přesuneme do malých bytových studií, kde budeme materiál dokončovat. Pracujeme s Dušanem Neuwerthem, se kterým je systém práce naprosto odlišný, než byla práce na první desce. Většina věcí vzniká až ve studiu. Je to víc práce mnoha individualit než ‚společná mlátička‘, a tak vzniká nekompromisní tvar. Úkol a přínos Dušana je správně ho otesat a hlavně pohlídat, aby se to nerozpadlo.

Myslím, že pro lidi, kteří nás znají jen z první desky, bude ta druhá asi velkým překvapením. Fanoušci už ale asi tuší, že homogenní postpunkovou náladu debutu vystřídá hodně rozmanitá hra. Je to sice všechno strašně smutné nebo naštvané, ale v mnoha různých podobách. Měl by to být takový soundtrack ke konci světa. Na desce bude country, elektronika, post rock, ale i něco, čemu by se dalo s nadsázkou říkat metal. Ve výsledku by to celé mělo znít jako The Prostitutes,“ doplňuje Martin Přikryl.

Vstup do karlínského studia A na koncert The Prostitutes je volný nebo je možné si ho naladit na www.wave.cz. Začíná se ve 20:00. Živé koncerty budou pokračovat i v příštím roce. Rok 2009 rozjíždí Wave s Kill The Dandies a můžete se těšit třeba i na OTK.

zavřít