Simply Red míří do Prahy

Vydáno 26.11.2008 | autor: redakce

Britská popová kapela Simply Red vystoupí 24. května v pražské O2 aréně. Koncert bude součástí úplně posledního turné, na které kapela hodlá vyrazit.

Simply Red míří do Prahy Simply Red míří do Prahy

V roce 1985 vydali Simply Red svou debutovou desku Picture Book. Z ní dodnes bodují hity Holding Back The Years, nebo Money´s Too Tight To Mention.
Druhá deska (Men and Women z roku 1987) tak úspěšná nebyla, návrat do singlových hitparád zaznamenali až skladbou If You Don't Know Me by Now.

 

 

Alba Stars z roku 1991 se prodalo více než 8 miliónu kopií. V Americe postupem času ovšem jejich popularita klesala a začaly horší časy. V roce 2000 rozvázali dlouholetou smlouvu s nahrávací společností East Weast. Mick Hucknall to ale nevzdal a pod svou vlastní značkou Simplyred.com vydal další řadovou desku Home (2003). Následovaly ještě dvě nové desky a poté přišla smutná zpráva. Simply Red po koncertním turné 2008 končí. Mick Hucknall prohlásil: „25 let Simply Red bude tak akorát dost." zpěvák dodal, že se chce soustředit na svoje vlastní album, které by se mělo nést na vlně nové formy muziky ovlivněné stylem R&B ze 60. let. „Je to velká výzva, ale nemohu to udělat pod značkou Simply Red," řekl v roce 2007 Mick Hucknall.

zavřít