Festival Alternativa vrcholí

Vydáno 26.11.2008 | autor: redakce

Festival Alternativa 2008 po úspěšném víkendu a pondělním vystoupení Miroslava Waneka a Pavla Fajta stále pokračuje až do 29. listopadu.

Festival Alternativa vrcholí Festival Alternativa vrcholí

Ve čtvrtek 27. listopadu proběhne v pražském Divadle Archa koncert těchto uskupení - Mateřídouška (CZ), Akane Hosaka (JAP), Doddodo (JAP). Tři elektronické projekty, které je potřeba nejen slyšet, ale i vidět. Přesvědčí o tom česká Mateřídouška – videoprojekce s jemným výtvarným jazykem animovaných ručních perokreseb s často bizardní snovou logikou, kostýmy, performance, šepot i řev… a dvě naprosto odlišné japonské umělkyně. Akane Hosaka, jejíž dravé rytmy spolu se vtíravými retro melodiemi nás katapultují do světa rozdováděných klokanů, bubnujících opičáků a různorodých robotů a svou rozpustilostí jsou v naprostém kontrastu se strohostí její osobnosti na pódiu.

Naproti tomu spontánní příval energie jménem Doddodo. Tahle holka je snad šílená. Dva samplery a hlas. Vlasy si svazuje do tvaru palmového stromu, obličej si začerňuje, střídavě harpyje, střídavě něžná malá holka. Vychází z hip hopu a jestli někam patří, pak je to punk a psychedelie Osaky.

V pátek 28. listopadu se představí Jablkoň + Big Band Milana Svobody (CZ) – speciální projekt. Na tento koncert zbývá v prodeji již jen několik posledních kusů vstupenek k sezení!

www.unijazz.cz

zavřít