Westernový večírek v klubu Bunkr

Vydáno 10.12.2008 | autor: redakce

V sobotu 13. prosince bude pražský klub Bunkr připomínat westernový saloon, kde narazíte na ty nejroztodivnější existence z československé hudební scény: Atlantic Cable, YouCoco, Oswald Schneider a Gaffa.

Westernový večírek v klubu Bunkr Westernový večírek v klubu Bunkr

Atlantic Cable je projekt Tysona Cosbyho, který má díky svému rodnému listu k Divokému západu ze všech zúčastněných rozhodně nejbíž. V poslední době jeho tříčlennou bandu znásilňující bluesový odkaz posílil i Petr „Bugr" Humpál, kytarista metalové formace Děti deště.

 


YouCoco jsou dvě holky ze Slovenska, kvůli kterým vás znovu začne mrzet rozpad federace. Na první pohled jim sice budete přisuzovat roli „růží saloonu“, ale se svým dřevním písničkářstvím s kouzelně úspornou rytmikou, jak ze zlatého období holek s kytarou na Matador Records, zatím neminuly cíl.

To Oswald Schneider jsou jako nenápadní podnikatelé (na scéně se sice pohybují už od roku 1983, ale s vydáváním alb si dávájí pořádně načas), kteří však stojí za stavbou železnice a dovozem alkoholu. Ten možná vysvětluje jejich originální fúzování avant-jazzu, rocku i elektroniky.

V Gaffa se objevuje Petra, ex-členka kapely Kačkala, která spolu s dalšími dvěma souputnicemi tvoří nekompromisní lo-fi sladby, co nezřídka kdy dávají vzpomenout na Riot Grrrl komunitu, a kromě trojhlasů je ozvláštňuje i střídání češtiny s angličtinou.

 

zdroj: Starcastic

zavřít