Plastique v režii finského klasika

Vydáno 13.01.2009 | autor: redakce

Pravidelná party Plastique v pražské Radosti FX tentokrát proběhne pod taktovkou finského muzikanta Obi Blanche.

Plastique v režii finského klasika Plastique v režii finského klasika

Muzikant s pravým hudebním vzděláním, jehož kariéra vedla přes hip hop, electro, až k vlastnímu analogo/synthetizátorovému zvuku, který nazývá hobo-tech. V roce 2004 byl členem kapely Ovali Virta, kde hrál na saxofon a kroutil čudlíky od mašinek. Jejich zvuk připomínal zvuk newyorského electra okolo roku 1983.

V roce 2005 vydali své EP Jungle Of Emotions Purple and Blue (OV-Recordings, licencoval jej japonský Rallye Label). Následovala účast na turné Sounds like Suomi v Číně. Další hudební cesta zavedla Obiho ke kapele Pets On Prozac, se kterou vydal 7” singl Moving Man / Born To Be Oscar Wilde (Housecat Records, London) v roce 2007, který sklidil skvělé recenze v časopise Rough Trade.


V roce 2008 se Obi vydává na sólovou dráhu. Na jaře složil soundtrack k filmu Amira Eskandariho – Chabalu, který měl premiéru v Helsinkách v květnu 2008. Remixoval skladbu The Raveonettes Aly Walk With Me pro jejich novou desku Lust Lust Lust (Vice Records) a remixoval také singl Falling od Normana Palma (Ratio Records). Na desce Helsinky In Berlin naleznete jeho skladbu Jesus a očekává se společné EP s jeho bývalou kapelou Pets On Prozac.

Obi Blanche se představí v plné parádě se svým live setem na party PLASTIQUE v pátek 16. 1. v Radosti FX. Dalším vystoupením bude set DJe Trávy, který se představí trochu jinak, než ho znáte; zavzpomíná na své punkové kořeny, které sladí s aktuálním i starším zvukem electra.

zdroj: Radost FX
zavřít