NOVÉ ALBUM THE OFFSPRING UŽ ZA PÁR DNÍ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

THE OFFSPRING vydávají 1. prosince dlouho očekávané album SPLINTER. První singl Hit That je jednou z nejnasazovanějších rádiových skladeb v USA.

NOVÉ ALBUM THE OFFSPRING UŽ ZA PÁR DNÍ NOVÉ ALBUM THE OFFSPRING UŽ ZA PÁR DNÍ

CD Splinter vychází na labelu Columbia 1. prosince.

Splinter je v pořadí sedmým albem The Offspring a vznikalo pod producentským dohledem Brendana O''Briena, který se již podílel na předešlém albu Conspiracy Of One, a stál u kormidla takových projektů jako jsou alba Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against The Machine, Korn,
a mnoha dalších.

“Po sedmi albech to chce trochu úsilí a ne usnout na vavřínech,” říká zpěvák Dexter Holland
o nahrávání nového alba, jehož původ sahá až k demosnímkům nahraným v domácím studiu
D-13, v jejich rodném městě Huntington Beach v Kalifornii.

”Poslouchal jsem naše staré nahrávky a snažil jsem se uchopit to, co mě na nich okouzlilo. S albem jsem spokojený, myslím, že jsme posunuli některé věci zase o kousek dál”.

The Offspring natočili video ke skladbě "Da Hui", které rozeslali do míst, kde se pohybuje komunita vyznávající a obdivující boardridingový životní styl (kluby, skateparky, skate shopy, aj). Da Hui je poctou havajským hardcore surfařům, kteří ve videu spolu s The Offspring vystupují.

Po vydání alba Splinter si The Offspring v USA odehrají několik vystoupení a poté, začátkem roku 2004, vyrazí na evropské turné spolu s novým bubeníkem Atomem Willardem.

Málokterým rockovým skupinám se podaří dosáhnout ocenění v podobě několika mezinárodních platinových alb, aniž by přitom ztratili důvěru a popularitu přelétavého dospívajícího publika.

Offspring zahájili sérii platinových ocenění albem z roku 1994 Smash (Epitaph), kterého se prodalo 11 milionů. Poté vydávají Ixnay On The Hombre, první multiplatinové album na labelu Columbia Records a v únoru 1997 následuje senzace v podobě alba Americana, kterého se od vydání v listopadu 1998 prodalo více než 12 milionů.

Singly The Offspring (mj. Pretty Fly (For A White Guy), Self Esteem nebo Original Prankster) vždy dominovaly v rádiích alternativního, rockového, ale i popového formátu a napomáhali tak dostat rock zpět do éteru a video playlistů k co nejširší veřejnosti.

Od vydání alba Smash až po album Conspiracy Of One, které vyšlo v roce 2000, prodali
The Offspring po celém světě více než 32 milionů nosičů.

The Offspring
Splinter
tracklisting

1. Neocon
2. The Noose
3. Long Way Home
4. Hit That
5. Race Against Myself
6. (Can''t Get My) Head Around You
7. The Worst Hangover Ever
8. Never Gonna Find Me
9. Lightning Rod
10. Spare Me The Details
11. Da Hui
12. When You''re In Prison

Sestava:
Dexter Holland – Vocals, Guitar
Greg K – Bass, Vocals
Noodles – Guitar, Vocals
Atom Willard - Drums
zavřít