Koncert Maximo Park v Roxy se blíží

Vydáno 13.02.2009 | autor: PR

Britská kytarovka Maximo Park vystoupí v úterý 24. února v pražském klubu Roxy, kde živě představí obě svoje desky.

Koncert Maximo Park v Roxy se blíží Koncert Maximo Park v Roxy se blíží

Osobitý styl Maximo Park prošpikovaný říznými melodiemi a texty, které odkazují na vliv Jarvise Cockera z Pulp, zaujala roku 2004 šéfa legendární elektronické značky Warp Steva Becketta. Kapela tak dostala u Warpu nahrávací smlouvu, i když je jejich styl na hony vzdálený experimentální elektronice, která na tomto labelu jinak vychází. První album nazvané A Certain Trigger se nahrávalo pod produkčním dohledem Paula Epwortha, který už předtím pracoval například s Bloc Party nebo The Futureheads.


Ještě před vydáním alba se objevily singly The Coast Is Always Changing, Graffiti a Apply Some Pressure. Na jaře roku 2005 už vyšlo celé album, starší singly se dočkaly druhé edice a v britských rádiích se objevila i chytlavá píseň Going Missing. Zatímco se Maximo Park vydali na turné, aby nový materiál předvedli svým příznivcům, v tisku se dostali do středu zájmu a celý rok zakončili nominací na prestižní Mercury Music Prize. O dva roky později vyšlo druhé, zatím poslední album Our Earthly Pleasures, které přineslo další porci rockových hitů v čele se singlem Girls Who Play Guitars.


Maximo Park ani na této desce neztratili nic ze svého břitkého humoru a naléhavosti. Časopis Rolling Stone dokonce na adresu Paula Smithe poznamenává, že „zpívá každý verš, jako by zrovna viděl svou dívku stěhovat si knihy do auta svého nového přítele.“ Pokud chcete zakusit nápor mladé rockové vášně z Velké Británie, můžete si s Maximo Park dát dostaveníčko v úterý 24. února v pražském klubu Roxy.

zdroj: D Smack U
zavřít