Pearl Jam vydají slavný debut

Vydáno 14.02.2009 | autor: PR

Pearl Jam vydají své debutové album Ten ve čtyřech různých edicích 23. března. Každá reedice bude obsahovat původní skladby doplněné o jejich remixové verze.

Pearl Jam vydají slavný debut Pearl Jam vydají slavný debut

Ten, debutové album, které světu v roce 1991 představilo Pearl Jam a prodalo se ho 12 milionů kopií, vyjde ve čtyřech nových a rozšířených edicích. Každá Ten reedice bude obsahovat dvě verze alba: remasterovanou verzi původního alba plus doprovodnou remixovanou, kterou vytvořil dlouhodobý producent skupiny Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, AC/DC, Audioslave). “Kapela miluje původní mix alba Ten, ale taky je zajímalo, co by se s tím zvukem stalo, když ho rozeberu a zremixuju,” řekl producent Brendan O’Brien.


Původní zvuk Ten je to, co si miliony lidí koupilo, co je nakopávalo a co milovali, takže jsem zpočátku váhal s tím vyjít ven. Po letech vytrvalého pošťuchování kapely jsem byl schopen se s touto myšlenkou ztotožnit a nabídnout ji jako součást k originálu – osvěžit to.” Pearl Jam vydali album Ten 27. srpna roku 1991. Album se vyšplhalo na 2. místo americké prodejní hitparády, prodalo se ho 12 milionů kopií a stalo se jedním z milníků devadesátých let.

zdroj: SONY
zavřít