Laurent Garnier se vrací do Prahy

Vydáno 23.02.2009 | autor: PR

Laurent Garnier se vrací podruhé do Prahy, kde společně s živou kapelou představí svoji právě připravovanou desku Tales of Kleptomaniac. V Paláci Akropolis vystoupí 21. března.

Laurent Garnier se vrací do Prahy Laurent Garnier se vrací do Prahy

Již před patnácti lety byl Laurent Garnier zásadní součástí hudební elektro scény. Jeho talent pro práci DJe ho okamžitě vystřelil do kategorie privilegovaných světových ikon. V roce 2006 vytvořil Duos Ephémeres pro Louvre - setkání elektronických hudebníků s filmy z počátku dvacátého století. Na scéně se k němu občas přidává jazzový pianista Bugge Wesseltoft, například během Montreux Jazz Festival.


Laurent Garnier také napsal hudbu pro taneční představení Sade: Divadlo bláznů od Marie-Claude Pietragalla nebo Fire Sketch pro Angelin Preljocaj. Po pražském koncertě v roce 2007 se Laurent Garnier vrací se svým premiérovým koncertem Tales of Kleptomaniac ze stejnojmenného alba. Deska vychází v květnu s pilotní skladbou Gnanmankoudji. S Laurentem Garnierem budou dále hrát Scan X (elektronika), Benjamin Rippert (klávesy), Philippe Nadaud (saxofon) a Philippe Anicaux (trombon, trumpeta).

zdroj: Palác Akropolis
zavřít