Michael Nyman zahájí Colours

Vydáno 28.02.2009 | autor: PR

Britský skladatel Michael Nyman bude prvním vystupujícím na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava, který se koná ve dnech 9. až 12. července.

Michael Nyman zahájí Colours Michael Nyman zahájí Colours

„Pokračujeme v tradici, kterou jsme loni začali koncertem Jana Garbarka a Triloka Gurtu, který byl návštěvníky nadšeně přijat. Zahájení se opět odehraje na hlavní venkovní scéně a pro diváky budou připravena i místa na sezení,“ říká dramaturgyně a ředitelka festivalu Zlata Holušová. Michael Nyman, který je vysoce uznávaným avantgardním skladatelem a téměř renesančním autorem mnoha současných děl (opery, koncerty, instalace, módní přehlídky i hudba k počítačovým hrám), přijede se svým jedenáctičlenným bandem.


Kapela zahraje výběr svých skladeb z filmů režisérů Petera Greenawaye (Prosperovy knihy, Umělcova smlouva, Topení po číslech apod.), Michaela Winterbottoma (Wonderland), Neila Jordana (Hranice lásky) a samozřejmě z filmu Piano režisérky Jane Campion. V České republice vystoupil Michael Nyman v roce 1999 a 2005 na festivalu Struny podzimu.

zdroj: Arts Marketing
zavřít