Asian Dub Foundation míří na Colours

Vydáno 09.03.2009 | autor: PR

Kapela Asian Dub Foundation, hvězda londýnského asijského undergroundu, se po třech letech vrátí na festival Colours of Ostrava.

Asian Dub Foundation míří na Colours Asian Dub Foundation míří na Colours

Tentokrát to bude návrat na hlavní pódium, jak se na kapelu této velikosti sluší. Fanoušci budou mít dostatek prostoru pro případný tanec na jejich zběsilou hudbu,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu. Asian Dub Foundation kombinují do výbušné směsi elektroniku s tvrdými ragga-junglovými rytmy dubové basy, kytary inspirované sitárem a tradiční zvuky „z hudebních sbírek svých rodičů“ (jak uvádějí na webu), to vše prošpikované rychlým rapem a politickými texty.


S Asian Dub Foundation si během jejich kariéry zahráli Radiohead, Rage Against The Machine nebo Beastie Boys. Mezi jejich fanoušky patří občasný koncertní host Johnny Kalsi, nejlepší hráč na buben dhol této planety a člen Dhol Foundation, irská zpěvačka Sinéad O´Connor a Iggy Pop, který si s Eugenem Hützem z Gogol Bordello zazpíval i na jejich posledním albu Punkera. Tuto desku také představí v Ostravě.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít