Marković Orkestar opět v Praze

Vydáno 06.04.2009 | autor: PR

V úterý 7. dubna se vrátí do pražského Divadla Archa Boban i Marko Marković Orkestar, který je v posledních dvaceti letech vůbec nejuznávanější srbskou dechovkou.

Marković Orkestar opět v Praze Marković Orkestar opět v Praze

Kapelu vede jeden z nejlepších tamějších trumpetistů Boban Marković a jeho syn Marko, který Orkestar převzal v den svých osmnáctých narozenin 29. února 2006. Rok, který uplynul od poslední pražské návštěvy právě v Arše, byl pro Orkestar velmi hektický. „V roce 2008 jsme odehráli 115 vystoupení. Úžasné bylo turné v USA a Kanadě a zahráli jsme několik fantastických koncertů v Řecku. Užili jsme si spoustu party během i po koncertech,“ říká Bojan Djordjevic, manažer kapely, a hned navazuje: „Pokračovala spolupráce s Royem Pacim a Frankem Londonem. Marko také nahrával materiál na nové album DJ Shantela a hostoval s kapelou DelaDap.“


Na srpen plánuje Boban i Marko Marković Orkestar vydání nového CD s mnoha skladbami, v dubnu ho bude kapela nahrávat. Oproti loňskému koncertu bude prý téměř polovina písní nových, které ještě v Praze nezazněly. „Orkestar inovoval svůj program. Diváci budou mít šanci slyšet také část materiálu na nové album i několik starších hitů. Dalším rozdílem je, že kromě Bobana a Marka zpívá i více hudebníků z Orkestaru,“ doplňuje Bojan Djordjevic. Co se ale nemění, je, že návštěvníky čeká divoká jízda na vlnách balkánské dechovky řízená Bobanem a jeho synem.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít