Kapely vystoupí zdarma pro děti

Vydáno 22.04.2009 | autor: PR

Festival Kašpárkohraní, který se uskuteční 14. června v v pražské Oboře Hvězda, nabídne koncerty skupin Kryštof, The Tap Tap, Kašpárek v rohlíku a dalších.

Kapely vystoupí zdarma pro děti Kapely vystoupí zdarma pro děti

Na travnaté ploše nedaleko letohrádku vyroste hudební scéna, kde vystoupí například skupina Kryštof se speciálním akustickým setem, Petr Skoumal a Divadlo v Dlouhé s koncertním představením Kdyby prase mělo křídla, Kašpárek v rohlíku s Blankou Šrůmovou, Márdim (Vypsaná Fixa) a dalšími hosty. Zahraje zde soubor tělesně postižených studentů z Jedličkova ústavu The Tap Tap spolu s Danem Bártou a Matějem Ruppertem (Monkey Business), Dětskému publiku se představí také vietnamský písničkář  Le-Quang Dao.


Divadelní část festivalu přivítá kromě průvodu obřích masek a loutkového i maňáskového divadla také pražskou premiéru nového divadelního představení Kašpárek v rohliku 2 – Navždy aneb show must go on i kdyby na rohlík nebylo... Toto představení je volným pokračováním úspěšného dětského kabaretu plného písniček, slovních hříček a krátkých divadelních výstupů, v němž slova i věci ožívají a předvádějí se v nečekaných spojeních a souvislostech.

Dětští návštěvníci se budou moci také zapojit do malování s malířkou Lenkou  Procházkovou, keramických či kovářských dílen, tenisového workshopu pod vedením profesionálních trenérů z I. ČLTK Praha, soutěží v jízdě na mechanickém invalidním vozíku, skákání v pytlích, míčových her a dalších sportů. Připraven je také naučný program zaměřený na způsob udržování a obnovy lesa v oboře Hvězda.

zdroj: 4press
zavřít