Na Prahu se valí berlínská alternativa

Vydáno 12.05.2009 | autor: redakce

Berlínské formace Sorry Gilberto a Noël vystoupí společně v neděli 31. května v pražském A Studiu Rubín.

Na Prahu se valí berlínská alternativa Na Prahu se valí berlínská alternativa

Sorry Gilberto
Pokud máte rádi melodie, které si můžete sami pobroukávat na cestách, během odpoledne... Pokud máte rádi hudební nástroje, oddejte se ospalým kytarám, kňouravým varhanům, houpavým basovým linkám, stoickým rodeo beatům a malým casio klávesám. A ano, nějaké hlasy jsou tam taky. Zpívající o věcech, o kterých již dávno všechno víte. Sorry Gilberto znějí asi tak, jako kdyby se Jane Birkin spojila s Hermanem Dünem. Rozhodně nejpozoruhodnější berlínské anti-folk duo.


Noël

Noël není pražské scéně vůbec neznámý. Jako zpěvák a kytarista berlínské kapely JERSEY (sestávající ze členů skupin The Notwist, Iso68, Contriva) vystoupil v roce 2006 v Paláci Akropolis a v únoru 2009 v klubu XT3. Se svou sólovou tvorbou se představil v roce 2007 na FAMU festu v Divadle Archa doprovázen Sörenem Schraderem (Gaston) a Tobiasem Hettem (Contriva, Kings of Convenience).

Noël je jedním z nejvýraznějších exponentů berlínské mladé a svěží písničkářské scény. Jeho debutové album Wrong Places bylo skvěle přijato německou hudební kritikou, která si pochvaluje jeho neobyčejný skladatelský talent i střídmou a skromnou produkci. Noël se právě vydává na sólové turné po Evropě, na kterém představí skladby ze svého připravovaného nového alba A Fortune Teller At the Discothéque.

zdroj: Starcastic
zavřít