Štěpán Smetáček křtí nevšední album

Vydáno 15.05.2009 | autor: redakce

Skladatel a producent Štěpán Smetáček přichází opět s netradičně pojatým albem. Hlásí, že je to album orchestrální, ale živé hudebníky, krom autora, na něm nenajdete.

Štěpán Smetáček křtí nevšední album Štěpán Smetáček křtí nevšední album

Po minulém studiovém počinu Reculture pod hlavičkou Štěpán Smetáček & friends vzniká tentokrát v domácí zvukové laboratoři jakýsi orchestr ze zkumavky. Bicí, hlasy a některé další nástroje jsou skutečné, většina ostatního je však z říše fantazie. „Materiál vznikal několik let, jsou to partitury víceméně pro sestavu, s jakou jsme hráli živě v letech 2004-07. Několika vokálních partů a textů se ujal Michael Kyselka, dlouholetý přítel a spolupachatel," říká Smetáček.


"Zbytek orchestru jsou postavy, které znám více či méně, vřeštící trumpetista Salvatore a trombonisti jsou patrně z nějaké vesmírné lodi. To je obor, který se mě dříve vůbec netýkal, ale ve volném pádu jsme si rovni. Plátkový inkubátor vyvrhl sekci saxů a klávesáci se potloukali lesy smyčců jako houby v Budapešti."
Večírek k této vydání alba si můžete se Štěpánem Smetáčkem a jeho zatím blíže nespecifikovaným programem užít 25. května v klubu Mánes v Praze.

zdroj: Good Day Records
zavřít