Jethro Tull: hudební bitva u Slavkova

Vydáno 02.06.2009 | autor: redakce

Legendární rocková parta Jethro Tull vystoupí v srpnu hned dvakrát v České republice. Oba koncerty proběhnou pod širým nebem.

Jethro Tull: hudební bitva u Slavkova Jethro Tull: hudební bitva u Slavkova

Skupina vznikla v roce 1967v jihoanglickém městě Luton, v hrabství Bedfordshire. Ústřední postavou je skotský skladatel, textař, zpěvák, flétnista, ale i příležitostný hráč na kytaru, mandolínu a dudy Ian Anderson. Právě on postupně rozvinul původní bluesové zaměření kapely na charakteristickou symbiózu rocku, folku, jazzu, staroanglické hudby a nenechal se příliš zaskočit ani nástupem elektroniky. Od roku 1968, kdy světlo světa spatřila jejich prvotina This Was, do dnešního dne vydali Jethro Tull více jak dvě desítky alb.


To poslední studiové s názvem Christmas Album vyšlo v roce 2003. Od té doby se kapela věnuje spíše trendu vydávání živých nahrávek. Důkazem toho jsou tituly Aqualung Live (2003) nebo Live At Montreaux 2003 (2007). Jethro Tull vlastní 11 zlatých a 5 platinových desek, v historii prodali více než 60 milionů alb. V České republice se představí 29. 8. v Slavkově u Brna a 30. 8. na ostravské Černé louce.

zdroj: Live Nation
zavřít