Britští Lamb poprvé v Česku!

Vydáno 04.06.2009 | autor: redakce

Dvojice Lou Rhodes a Andy Barlow vystoupí v doprovodu několika dalších muzikantů 30. července v pražském Lucerna Music Baru.

Britští Lamb poprvé v Česku! Britští Lamb poprvé v Česku!

Britské duo Lamb, které tvoří producent Andy Barlow a zpěvačka Lou Rhodes, vzniklo v Manchesteru v roce 1996. Společně natočili čtyři velmi úspěšná alba, ale v roce 2004 se překvapivě rozpadli. Důvodem údajně měly být vzájemné neshody obou aktérů. Smutným fanouškům sice slibovali, že vydají na DVD alespoň záznam posledního koncertu, který se uskutečnil v září 2004 v Amsterdamu. Ani na to nedošlo. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že je projekt definitivně mrtvý.


Lou od té doby vydala dvě ryze folková alba, která již stačila představit například na festivalech Colours of Ostrava a Pohoda. Za desku Beloved One dokonce získala prestižní Mercury Prize. Andy Barlow ale upadl tak trochu v zapomnění. Stál u zrodu několika nových projektů, ale žádné vlastní album již nevydal. Vyznamější tak byla spíše jeho producentská činnost - pomoc u něj vyhledal například Fink z labelu Ninja Tune se svou deskou Distance and Time.



Zpráva o reunionu Lamb přišla v únoru tohoto roku. Kapela nejprve oznámila tři festivalová vystoupení - dvě v Británii (Big Chill, Beautiful Days) a jedno v Belgii (Cactus Festival). O pár týdnů později přišla další várka potvrzených koncertů, mezi nimi již byla i slovenská Pohoda. A nyní jsme se konečně dočkali i my v Čechách - Lamb zahrají 30. července v Lucerna Music Baru.

tp
zavřít