Svátek hudby: když slaví Francouzi

Vydáno 12.06.2009 | autor: PR

V neděli 21. června proběhne ve Francouzském institutu v Praze akce s názvem Svátek hudby - Fête de la musique. Zahrají čeští Airfare a představí se i francouzské projekty. Vstup je zdarma.

Svátek hudby: když slaví Francouzi Svátek hudby: když slaví Francouzi

RED CARDELL (FR / Rock)
Red Cardell představuje bezesporu to nejlepší ze současné francouzské tvorby, spojující tradiční hudbu s rockem. Skupina, která natočila čtyři alba a odehrála přes tisíc koncertů, přesvědčivě prokázala, že tradiční bretonskou hudbu jde docela dobře skloubit s rockovým projevem. 

MANSFIELD TYA (FR / Post-song)
Seules au bout de 23 secondes (Po 23 vteřinách sami) patří mezi alba, která letos vyvolala největší rozruch, a nikdy nepochopíme, jak si ženské duo, schopné vzbuzovat tak hluboké emoce, mohlo dát do názvu investiční společnost. Mansfield tya se pohybuje na pomezí post-folku aminimalistického rocku, splínu a smyslnosti, poezie a hypnózy. 


AIRFARE (CZ / Rock)
Powerrocková trojice si nezadá s anglosaskými kapelami. Imituje je dokonale. Jak svým zjevem v retro stylu béčkových filmů, tak dravým zvukem elektrických kytar. V čem ale excelují, to je pódiová show. Kytarová sóla, při nichž se muzikanti kroutí až u podlahy, výbuchy kytar jak se patří nebo kvílivé finále vazbících nástrojů.

zdroj:IFP
zavřít