Soulfly rozduní základy Akropole

Vydáno 19.06.2009 | autor: PR

Etno-metalová parta Soulfly zavítá v rámci svého turné i do České republiky. V pražském Paláci Akropolis vystoupí 15. července.

Soulfly rozduní základy Akropole Soulfly rozduní základy Akropole

Soulfly (název odkazuje na tragickou smrt Cavalerova nevlastního syna) se začali formovat ve druhé polovině roku 1997 poté, co Max Cavalera v prosinci 1996 po čtrnácti letech opustil Sepulturu. Od svého vzniku skupina prošla nejednou personální změnou (v jejím středu se vystřídali mj. Logan Mader z Machine Head nebo Mike Doling ze Snot), až se v roce 2003 ustálila v podobě Max Cavalera (zpěv, kytara), Marc Rizzo (kytara), Bobby Burns (basa) a Joe Nunez (bicí a perkuse).


A pestrostí nešetří ani všech šest dosavadních nahrávek Soulfly, kde Cavalerovu fúzi trash-metalu a hardcoru s prvky latinskoamerického etna svým hlasem v minulosti ještě “okořenili” např. Corey Taylor (Slipknot), Tom Araya (Slayer), Fred Durst (Limp Bizkit) nebo Sean Lennon. Zatím posledním přírůstkem do diskografie Soulfly je deska Conquer, kritikou i fanoušky zatím vůbec nejlépe hodnocená nahrávka skupiny, kterou Cavalera a spol. vloni ve vyprodaném sále pražské Roxy odpremiérovali a nyní tento příběh přijíždí do Paláce Akropolis “dovyprávět”.

zdroj: Palác Akropolis
zavřít