Jamajský mejdan u České Lípy

Vydáno 24.06.2009 | autor: PR

Desátý ročník festivalu Reggae Ethnic Session & RealBeat, který proběhne od 26. do 28. června v Žizníkově u České Lípy, nabídne Derricka Morgana, Buju Bantona, Marlene Johnson a mnoho dalších.

Jamajský mejdan u České Lípy Jamajský mejdan u České Lípy

Už jen desítky hodin zbývají do startu největšího českého reggae festivalu, který vzniknul spojením akcí Reggae Ethnic Session a RealBeat. Hlavní hvězdou bude bez pochyb jamajská superstar Buju Banton, jehož nové album Rasta Got Soul je aktuálně na špičce reggae hitparád v USA, na Jamajce a dokone i v Japonsku.


Vedle Bantona patří k headlinerům jamajská legenda ska a rocksteady, takřka sedmdesátiletý Derrick Morgan, který vystoupí za doprovodu karibsko-africké kapely Yard Vibez Crew. Z Německa dorazí Soulrain a Marlene Johnson, kterou doprovodí polská skupina Riddimzz Team. Z Velké Británie přijede Juggla, který je hlasem známých Overproof Sound System.

Ze země galského kohouta nás navštíví soundsystémy Guiding Star a Daddy n Hypa, které patří mezi nejlepší francouzské remixéry v oblasti reggae, hiphopu a dancehallu. Dále dorazí rakouští hudební futuristi Dubblestandart, s kterými loni vydal album sám legendární Lee Scratch Perry. Na festivalu nebude samozřejmě chybět kompletní domácí špička.

zdroj: JahMusic
zavřít