MCA z Beastie Boys má rakovinu

Vydáno 27.07.2009 | autor: redakce

Kvůli vážné nemoci Adama Yauche byli Beastie Boys nuceni odložit jak chystané turné, tak nové album. To chtěla kapela vydat letos v září.

MCA z Beastie Boys má rakovinu MCA z Beastie Boys má rakovinu

MCA, vlastním jménem Adam Yauch, má rakovinu. Doktoři mu diagnostikovali nádor v krku. Tato zpráva se objevila na webových stránkách kapely a vzápětí ji potvrdilo také vedení vydavatelské firmy Beastie Boys. Doktoři rapperovi údajně doporučili okamžitý zákrok a tak se má Yauch v nejbližších dnech podrobit operaci, poté nastoupí několikatýdenní rekonvalescenci. Jeho onemocnění si vyžádá odklad vydání alba a plánovaného turné, na které se měli arbitři bílého rapu vydat vzápětí.


Vydání alba Hot Sauce Committee Part 1Beastie Boys začali propagovat v médiích. Britské Radio 1 minulý týden premiérově odvysílalo ukázku z desky, v níž hostuje populární Nas, vzápětí se skladba Too Many Rappers dostala i do dalších médií. K dispozici už je i pro česká rádia. Byť se nejedná o oficiální první singl, kapela na nahrávku rovněž natáčí videoklip. Jeho osud je nyní ve hvězdách. Že dojde k odkladu ve vydání alba, je jisté, nový termín však nebyl dosud stanoven.

zdroj: EMI
zavřít