V Praze propukne peklo na zemi!

Vydáno 28.08.2009 | autor: redakce

Putovní podnik Hell On Earth Tour zavítá v neděli 6. září do Prahy. Tvrdé riffy kapel War of Ages, Sworn Enemy či Neaera se povalí z žižkovského klubu Exit Chmelnice.

V Praze propukne peklo na zemi! V Praze propukne peklo na zemi!

V čele letošní soupisky kapel vyčnívá jméno legendy a jednoho ze zakladatelů hudebního žánru metalcore, americké vegan straight edge skupiny Earth Crisis, která se před dvěma roky rozhodla k velkému reunionu a na současném Hell On Earth Tour bude propagovat zejména nové album To The Death, které je nástupcem osm let staré nahrávky Last of the Sane. Návrat populárních Earth Crisis v roce 2007 vzbudil velký ohlas, neboť právě tato formace je považována za jednoho ze zakladatelů hudebního stylu metalcore, který se zejména v posledních letech veze na masivní vlně popularity.

S americkou thrashcorovou mašinou Sworn Enemy měli čeští fanoušci tu čest letos na jaře v Brně a Praze. Sworn Enemy platí za jednu z koncertně nejvděčnějších kapel, do své hudby si jednoduše vzali to nejlepší ze staré NYHC scény (Sick Of It All, Madball), inspirovali se u thrashových velikánů (Exodus, Testament) a tomuto mixu dali svůj vlastní sound. Minulý rok vyšlo dosud poslední album s názvem Maniacal, které je typickým produktem Sworn Enemy se všemi výše jmenovanými aspekty.


Také další kapela není pro tuzemské fanoušky žádnou neznámou. Řeč je o německé formaci Neaera, která se velmi rychle dokázala prosadit na metalcorové scéně a během pár let si získala poměrně širokou fanouškovskou základnu. Ačkoliv se Neaera stále hlásí ke svým deathmetalovým kořenům, stále více se v jejich hudbě objevuje hardcorová energie, větší množství melodií a celkovým vyzněním se proto nejvíce blíží označení moderní metalcore. Jejich energická show při živých vystoupeních funguje velmi dobře jak v klubech, tak i na otevřených open air festivalech. Na turné Hell On Earth vyrážejí s novou deskou Omnicide – Creation Unleashed, která opět vyšla pod křídly labelu Metal Blade Records.

Reprezentanty deathcoru jsou na letošní soupisce Hell On Earth Američané Waking the Cadaver. Mladá kapela zatím plní to, co si od ní její členové slibují. Přestože vznikli teprve před třemi lety, mají na kontě kromě dvou demáčů i dlouhohrající desku s názvem Perverse Recollections of a Necromangler, na které jasně deklarují svůj hudební postoj, který v sobě neskrývá nic jiného než brutální deathcore, který tito rodáci z New Jersey sami nazývají jako „slamming gore groove“.


V Praze se představí ještě američtí metalcoristé War of Ages a němečtí War From a Harlots Mouth, kteří bývají se svou hudbou stále častěji přirovnáváni k Dillinger Escape Plan a pozornost na sebe strhli naposledy v létě na festivalu Brutal Assault. Více informací o pražském koncertu Hell On Earth Tour 2009 naleznete na webu www.obscure.cz.

zdroj: Obscure
zavřít