Noel Gallagher opustil Oasis

Vydáno 29.08.2009 | autor: redakce

Odchod Noela Gallaghera z Oasis je vyústěním dlouhotrvajících sporů s bratrem Liamem. Kapela zrušila zbylé koncerty evropského turné.

Noel Gallagher opustil Oasis Noel Gallagher opustil Oasis

O tom, že s Oasis není něco v pořádku, již nasvědčovalo minulý víkend na poslední chvíli zrušené vystoupení v britském Chelmsfordu. Dle oficiálních zpráv se tak stalo kvůli nemoci Liama, čemuž ale málokdo věřil. Včera (28. srpna) měli Oasis vystoupit v Paříži, ale těsně před začátkem koncertu došlo k ostré výměně názorů obou bratrů, a tak kapela opět nezahrála.


Následně se na webových stránkách Oasis objevil vzkaz od Noela: „Se smutkem ale také úlevou v duši oznamuji, že opouštím Oasis. Lidé si tento krok budou vysvětlovat různě, ale já jednoduše již nemohu s Liamem pracovat ani o den déle.“ „Omlouvám se všem, co si zakoupili lístky do Paříže, Kostnice a Milána.“

Bylo veřejným tajemstvím, že mezi bratry Gallagherovými to neklape již delší dobu - během posledních měsíců spolu měli komunikovat pouze během koncertů. Již dříve se několikrát do tisku dostaly zprávy o údajném konci Oasis, ale ještě nikdy nebyla situace tak vyhrocená jako nyní.

tp
zavřít