Massive Attack: nová deska v říjnu

Vydáno 31.08.2009 | autor: redakce

Bristolští Massive Attack vydají v říjnu nové EP. Deska, na níž se objeví čtyři nové skladby, nese název Splitting The Atom a vyjde pouze digitálně.

Massive Attack: nová deska v říjnu Massive Attack: nová deska v říjnu

Massive Attack spoludefinovali v první polovině devadesátých let hudební proud, pro který se vžilo označení trip hop. Líné hiphopové rytmy, samplování starých soulových nahrávek, snová atmosféra, nervní lamentování rapperů a blouznivý zpěv hostujících zpěvaček. Naposled o sobě Massive Attack dali vědět v roce 2006 prostřednictvím singlové sbírky Collected, později už jen sporadicky koncertovali. Loni se představili jako hlavní hvězdy tuzemského festivalu Rock For People.


Aktuální EP nabídne čtyři skladby a tradičně též sestavu zajímavých hostů. Kromě stálého spolupracovníka Horace Andyho se příznivci mohou těšit na písně, ve kterých zpívají Tunde Adebimpe z TV On The Radio a Guy Garvey z Elbow. Zajímavá je určitě i kolaborace se zpěvačkou Martinou Topley-Bird, která bývala partnerkou Trickyho, někdejšího kumpána Massive Attack. EP by mělo být předzvěstí nového alba, o jehož vydání se už delší čas spekuluje. Připomínáme, že Massive Attack na podzim vyrazí na turné po Evropě a zavítají rovněž do Prahy. V Lucerně vystoupí 3. 11.

zdroj: EMI
zavřít