Do Čech míří kytaroví špílmachři

Vydáno 01.09.2009 | autor: redakce

Mezinárodní festival Kytara napříč žánry představí od 18. října do 28. listopadu kytarové mistry nejrůznějších hudebních stylů a rozmanitých technik hry na akustické či elektrické nástroje.

Do Čech míří kytaroví špílmachři Do Čech míří kytaroví špílmachři

Zahajovací koncert 18. října v pražském Dejvickém divadle bude patřit americkému hudebnímu vizionáři Stevu Whiteovi, který sám sebe nazývá „One-Man-Blues-Orchestra“. Během dalších podzimních týdnů zazáří takové osobnosti, jako jsou světová kytarová superstar Vicki Genfan, šarmantní italský virtuos Beppe Gambetta nebo česká kytarová legenda Jiří Jirmal. Tradiční harmonické tóny akustických kytar letos doplní i ostřejší zvuky kytary elektrické. „Svou účast potvrdila fenomenální kytaristka a dlouholetá členka skupiny Michaela Jacksona Jennifer Batten, která spoluvytvářela podobu nejslavnějších skladeb Jacksonova repertoáru. Vystoupí společně s Vicki Genfan,“ říká Stanislav Barek, dramaturg festivalu Kytara napříč žánry.


Jejich společný projekt je čerstvou novinkou a tuzemské publikum tak bude mít možnost vidět jeden z prvních evropských koncertů tohoto hvězdného ženského kytarového dua.“ Od 18. října do 28. listopadu budou mít návštěvníci v Praze, Brně, Pardubicích, Táboře a dalších městech příležitost vidět a především slyšet čelné osobnosti světové i tuzemské kytarové scény. Podrobnější informace k programu jsou k dispozici na www.kytaranapriczanry.cz.

zdroj: SMART Communication s.r.o.
zavřít