Hromosvod: folk rock s občankou

Vydáno 04.09.2009 | autor: redakce

Folk-rocková kapela Hromosvod pilně pracuje na třetím albu. Než deska vyjde, odjede kapela deset podzimních koncertů, kterými oslaví 15 let existence.

Hromosvod: folk rock s občankou Hromosvod: folk rock s občankou

Samostatně zahraje Hromosvod v domácí pražské Balbínce, v Liberci a pravděpodobně též v Bratislavě, po boku zvučnějších jmen (Jablkoň, Luboš Pospíšil, Schodiště, Blue Effect…) se v hodinových blocích představí v Mělníku, Písku, Plzni, Pozlovicích, Rožnově p. Radhoštěm a v Třebíči. Playlist bude utkán z materiálu ze dvou dosud vydaných oficiálních alb a několika rarit z nejstaršího období, kterému se v kapele s úsměvem přezdívá „kinderfolk“. Paralelně Hromosvod pracuje na svém třetím řadovém albu. Činí tak v domácím studiu svého bubeníka a někdejšího zvukaře vyhlášeného studia Šikýř Hostivař Jakuba Homoly. Většina materiálu je natočená, spousta nových písní už je slyšet i na koncertech.


Mix proběhne kolem vánoc, zatím stále není rozhodnuto, komu z českých zvukových kouzelníků bude třetí děťátko Hromosvodu svěřeno. Stejně tak nejsou uzavřena jednání s vydavateli, není vyloučeno ani vydání vlastním nákladem, které se osvědčilo u minulého cd Svitavy (2006). Deska ponese název Zimní čas a měla by vyjít v zimě. Následně bude podpořena jarní koncertní šňůrou a mohutnou festivalovou jízdou. Podrobnější informace (včetně MP3) naleznete na webu www.hromosvod.com.

HROMOSVOD: 15 LET TOUR
3. říjen - Mělník , restaurace U Jelínků (+ Blue Effect ad.)
16. říjen - Praha, Vagon (Velká říjnová)
20. říjen - Liberec, klub Vlak
23. říjen - Písek, KD - Hudební sál (+ 5P Luboše Pospíšila)
13. listopad - Plzeň, A.C.W. Saloon (+ Mrtvej Brouk)
19. listopad - Pozlovice, Ogar (+ Jablkoň)
20. listopad - Rožnov pod Radhoštěm, Harcovna (+ Jablkoň)
21. listopad - Třebíč, klub B (+ Schodiště)
26. listopad - Praha, Balbínova poetická hospůdka, 19:30

text Ondřej Fencl
zavřít