Horáčkův Kudykam míří na CD

Vydáno 21.09.2009 | autor: redakce

Premiéra lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam se rychle blíží a jako ochutnávka vychází 12. října stejnojmenné album, na kterém se představí Karel Gott, Jana Lota, Richard Krajčo a řada dalších.

Horáčkův Kudykam míří na CD Horáčkův Kudykam míří na CD

CD Kudykam je s celkovou stopáží 57 minut „nejdéle hrající“ deskou v pětadvacetileté historii spolupráce klasiků českého šansonu. „Žádné z našich pěti předchozích alb nepřesáhlo třiačtyřicet minut,“ potvrzuje Michal Horáček a dodává: „Kudykam obsahuje třináct písní a jeden bonus. Více už jsem si trpělivost posluchačů pokoušet netroufal. Proto jsem musel nechat stranou i píseň nazpívanou samotným Petrem Hapkou (spolu s Jiřím Lábusem a Michalem Pavlatou) a také song s Lucií Bílou.“ Interprety, jejichž jména se nakonec objevila na zadní straně obalu CD, Michal Horáček vybíral dlouho a přepečlivě. Před mikrofonem v nuselském nahrávacím studiu LineArt se střídali herci účinkující v inscenaci Kudykam, exkluzivní hosté i méně známí zpěváci.


Podobně jako na albu Ohrožený druh, i na Kudykamovi přišlo tutéž píseň zazpívat do studia třeba i pět nebo šest zpěváků. Moc mě těší, jaká společnost se na finální podobě alba sešla: mezi takovým Karlem Gottem a Janou Lotou je půl století věkového rozdílu… a pak jsou tam lidé jako čtyřiadvacetiletý Vojtěch Dyk, zatímco Richard Krajčo má přes třicet, Karel Dobrý přes čtyřicet a František Segrado přes padesát. I proto mohou do hry vkládat velmi rozdílnou životní zkušenost. Proto může album vypovídat pestřeji a složitěji o tom, co společně prožíváme,“ vysvětluje Michal Horáček.

Kromě již zmiňovaných zpěváků a zpěvaček jsou na CD Kudykam k slyšení také nevšední hlasy Jana Maxiána, Ondřeje Rumla, Csongora Kassaie, Lucie Šoralové, Lenky Nové, Jana Sklenáře, ale také Ondřeje Brzobohatého, který je zároveň autorem instrumentace a scénické hudby k inscenaci Kudykam.

zdroj: 2media.cz
zavřít