Mark Knopfler: za rok zahraje Praze

Vydáno 28.09.2009 | autor: PR

Mark Knopfler vystoupí po dvou letech znovu v Praze. V O2 Areně zahraje 26. 6. 2010 a představí nové album Get Lucky, ale samozřejmě i největší hity z dílny Dire Straits.

Mark Knopfler: za rok zahraje Praze Mark Knopfler: za rok zahraje Praze

Skladatel a kytarista Mark Knopfler patří k nejvíce respektovaným a originálním postavám moderní hudby. Mezi zásadní alba lze považovat Love Over Gold (1982), Brothers In Arms (1986), On Every Street (1991) a Sailing To Philadelphia (2000). Tento kultivovaný a uznávaný umělec a producent má na svém kontě i spolupráci s hudebníky zvučných jmen, mezi které patří Van Morrison, Bob Dylan, Randy Newman, Chet Atkins, Chieftains a celá řada dalších. Knopfler také přispěl na několik soundtracků : Local Hero, Princess Bride, Last Exit To Brooklyn a Wag The Dog.



Přestože se do povědomí posluchačů dostal především jako zpěvák a kytarista Dire Straits, úspěch ho provází i na sólové dráze, kterou započal již v době největší kapelové slávy v roce 1983. V České republice se Mark Knopfler představil v letech 1996, 2005 a 2008. Album Get Lucky je Knopflerovou šestou sólovou deskou (ne-soundtrackovou) a Mark se na ní podílel s celou řadou hudebníků včetně dlouholetého spolupracovníka, kterým je hráč na klávesové nástroje Guy Fletcher. O produkci a zvuk se postaral Chuck Ainlay.

zdroj: Live Nation
zavřít